Αναζήτηση:  
 
 
 
   
 
Ενημέρωση για τη ρατσιστική επίθεση στη Σομαλική Κοινότητα
Σημειώσεις από τη συνέντευξη τύπου της Κοινότητας Σομαλίας στην Ελλάδα σχετικά με την ρατσιστική επίθεση το Σάββατο 9 Απριλίου
 

Το Σάββατο 9 Απριλίου το κτίριο της Σομαλικής Κοινότητας στην οδό Φυλής 10 δέχθηκε επίθεση από ρατσιστές που διαδήλωναν ενάντια στην παρουσία προσφύγων στη γειτονιά. Η επίθεση έγινε παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Μια οπλισμένη με λοστούς ομάδα προσποιούμενη τους αστυνομικούς εισήλθε στο κτίριο της Σομαλικής Κοινότητας και χτύπησε δεκάδες προσφυγές, έκανε χρήση παραλυτικού σπρέι και κατέστρεψε τζαμαρίες και εξοπλισμό. Ένας άνθρωπος με αιμορραγία στο αυτί χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Η αστυνομία ήταν ενημερωμένη και είχε κληθεί από νωρίς από την Σομαλική Κοινότητα για την προστασία του χώρου και της σωματικής ακεραιότητας των προσφύγων, καθώς η ρατσιστική συγκέντρωση ήταν γνωστή. Παρ’ όλα αυτά η αστυνομία όχι μόνο δεν επενέβη, αλλά αντίθετα εκδίωξε και συνέλαβε πρόσφυγες και μετανάστες που πλησίαζαν στο σημείο της ρατσιστικής συγκέντρωσης. Την ίδια στιγμή, οι επιτηθέμενοι χτυπούσαν πρόσφυγες και άφηναν το στίγμα τους στο κτίριο, το φασιστικό σήμα του κέλτικου σταυρού με τα αρχικά της Χρυσής Αυγής. Κανείς τους δεν συνελήφθη.

Είναι η τρίτη επίθεση που γίνεται στο κτίριο της Σομαλικής Κοινότητας, το οποίο έχει στοχοποιηθεί, όπως προηγουμένως το γραφείο της Αφγανικής Κοινότητας στην Αττική, χώρος προσευχής Μπαγκλαντεσιανών και άλλοι χώροι όπου συγκεντρώνονται μετανάστες και πρόσφυγες.

Το κτίριο της Σομαλικής Κοινότητας στην οδό Φυλής 10 είναι ένας σημαντικός χώρος για τους Σομαλούς πρόσφυγες. Στο χώρο αυτό λειτουργεί ως σημείο συνεύρεσης και εκδηλώσεων, προσφέρονται υπηρεσίες για μαγείρεμα και πλύσιμο ρούχων, ενώ όποτε είναι δυνατό παρέχεται φαγητό. Επίσης διαμένουν σε αυτό ιδιαίτερα ευάλωτες περιπτώσεις προσφύγων, όπως οικογένειες με παιδιά, άστεγοι και άρρωστοι.

Όπως τόνισαν οι Σομαλοί πρόσφυγες ορισμένοι γείτονες  διαμαρτύρονται για την παρουσία των προσφύγων στο δρόμο, έξω από το κτίριο. Αυτό οφείλεται στο ότι οι Σομαλοί και άλλοι πρόσφυγες αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο πρόβλημα στέγης. Πολλοί είναι άστεγοι, ενώ άλλοι κοιμούνται σε διαμερίσματα με βάρδιες. Ζώντας σε αυτές τις ακραίες και απάνθρωπες συνθήκες και χωρίς να υπάρχει δουλειά, η συνεύρεση με συμπατριώτες και η αίσθηση της κοινότητας είναι πολύ σημαντική για τους πρόσφυγες.

Οι κρατικές αρχές και η κυβέρνηση γνωρίζουν ότι η κοινότητα Σομαλίας είναι η τελευταία που ευθύνεται για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες, ότι αντίθετα προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα. Αν αφήσουν τους ρατσιστές να στοχοποιούν και να επιτίθενται, αν τελικά ο χώρος της κοινότητας πάψει να υπάρχει, το μοναδικό αποτέλεσμα θα είναι οι συνθήκες για τους Σομαλούς πρόσφυγες να επιδεινωθούν, χωρίς να αλλάξει προς το καλύτερο η γειτονιά.

Κλείνοντας, η Σομαλική Κοινότητα κάνει έκκληση για συμπαράσταση σε κάθε δημοκρατικό άνθρωπο, σε ανθρωπιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, σε μεταναστευτικές και προσφυγικές οργανώσεις. Σήμερα είναι η Σομαλική Κοινότητα, αύριο θα είναι κάθε μετανάστης.

RED
Notebook
18 Απριλίου 2011 - 7:10 πμ
 
Εισαγωγή σχολίου
Τα σχόλια που αποστέλλονται ενδέχεται να μην περάσουν αρχικά από διαδικασία έγκρισης. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης. Χρησιμοποιήστε την διαδικασία αναφοράς όποτε χρειάζεται.
Όνομα:
Email (δεν δημοσιεύεται):
URL:
Σχόλιο:
ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ:<b></b>, <i></i> - ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ENTER
 
Πόσο κάνει πέντε και δύο;
Βοηθήστε μας να αποφύγουμε τα spam μηνύματα απαντώντας στην απλή ερώτηση που βλέπετε παραπάνω.
Εαν θέλετε να χρησιμοποιήσετε avatar εγγραφείτε δωρεάν στο gravatar.com. Η συμμετοχή σας πρέπει να γίνεται πάντα σύμφωνα με τους όρους χρήσης. Σχετικό link στο κάτω μέρος της σελίδας.
     
Σχετικά
 
Αν ήμουν Πειραιώτης
Στρατής Μπουρνάζος
24/05/2014
Ακριβώς σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις αξίζει πάνω απ’ όλα να σκεφτόμαστε και να παίρνουμε θέση. Γιατί προφανώς δεν υπάρχει δίλημμα όταν το ερώτημα είναι «Κάλλιο πλούσιος και υγιής ή πτωχός και ασθενής;». Ούτε στον Βόλο όπου αντίπαλος του Μπέου είναι ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε στον Πειραιά θα είχαμε δίλημμα αν αντίπαλος του Μώραλη-Μαρινάκη ήταν όχι μόνο ο Δρίτσας, αλλά ένας υποψήφιος του ΚΚΕ ή ένας οποιοσδήποτε δεξιός, πολλώ δε μάλλον ένας ευπρεπής δεξιός τύπου Κουμουτσάκου. Τώρα όμως;
 
 
Η ΝΔ το χειρότερο το κράταγε για το τέλος: ξανάφερε τη Χρυσή Αυγή στο προσκήνιο
Δημήτρης Χριστόπουλος
23/05/2014
Η ανάδειξη της Χρυσής Αυγής σε ρυθμιστή των εκλογών στην πρωτεύουσα και το Λεκανοπέδιο Αττικής αποτελεί στίγμα που δεν θα ξεθωριάσει εύκολα
 
 
«Να τους πάρετε σπίτι σας!»
Στρατής Μπουρνάζος
17/05/2014
«Να τους πάρετε σπίτι σας!». Αγαπημένη και μόνιμη επωδός κάθε αξιοσέβαστου ακροδεξιού, προς την Αριστερά, στις συζητήσεις για το μεταναστευτικό: «Αφού τους αγαπάτε τόσο τους μετανάστες, να τους βάλετε σπίτι σας!»
 
 
Εργαλεία
       
 
 
 
     
  16 Ιουνίου 2014 - 7:57 am  
  Το Red ...μετακόμισε
 
     
  Έπειτα από τέσσερα χρόνια, το Red Notebook αλλάζει πλατφόρμα και ...μετακομίζει. Στη νέα του μορφή θα το διαβάζετε αποκλειστικά στη διεύθυνση www.rednotebook.gr, ενώ το αρχείο του θα το βλέπετε για μερικούς μήνες ακόμα στην διεύθυνση rnbnet.gr
     
 
  24 Μαΐου 2014 - 3:31 pm  
  Τηλεφωνική "εκστρατεία" κατά Σακελλαρίδη καταγγέλλουν συνεργάτες τους
 
     
  Τις τελευταίες ημέρες, πολίτες της Αθήνας δέχονται τηλεφωνήματα στο σταθερό τους από μια υποτιθέμενη Μη Κυβερνητική Οργάνωση με την επωνυμία «Αυτοδιοικητικό Ινστιτούτο», η οποία τους καλεί να στηρίξουν Καμίνη, κόντρα στην «καταστροφική λαίλαπα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ».
     
 
  22 Μαΐου 2014 - 8:17 am  
  Ρένα Δούρου: Ποιος ο λόγος να ζητήσω συγγνώμη από τον περιφερειάρχη παντός καιρού;
Κατερίνα Μπρέγιαννη
 
     
  Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε χτες το πρωί σε συνέντευξή της στο ΣΤΑΡ, ότι δεν μπορεί να απαιτεί συγγνώμη, ο κ. Σγουρός, να επιμένει ότι δεν υπάρχει διαπλοκή, ενώ επί 3,5 χρόνια δεν έκανε ούτε τον αποχετευτικό σχεδιασμό για τον οποίο είχε δεσμευθεί και παράλληλα όταν κάθε φορά που "στριμώχνεται" να δηλώνει διαρκώς αναρμόδιος μεταθέτοντας τις ευθύνες στους διάφορους υπουργούς.
     
 
  22 Μαΐου 2014 - 8:06 am  
  Καθαρίστριες: Εμπαιγμός από το ΥΠΟΙΚ, δεν τις αφήνει να εργαστούν
 
     
  Παρά τη σαφή δικαστική απόφαση που ορίζει ότι οι 595 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους, η απόφαση δεν εφαρμόζεται από τους προϊσταμένους του υπουργείου, που εμπαίζει τις δικαιωμένες γυναίκες, μετά από τον πολύμηνο αγώνα τους.
     
 
 
   
Footer
 
         
 
Λέξεις-κλειδιά
 
εκλογές × ΣΥΡΙΖΑ × Arno Minkkinen Biennale CGIL Corpus Christi Dow Jones Newswires dubstep John Parish performance Pussy Riot RootlessRoot Αδέσμευτη Γνώμη Αθήνα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο Αριστερά άστεγοι αυτονομία ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ δημοσιονομικός πολλαπλασιαστή Έβρος ΕΚΤ Ευρώπη θάλασσα Ιντιφάντα κάλαντα Καλλικράτης Κάσσελ ΚΕΝΤΡΟ Κινηματογράφος Κόκκινο Κρίση Κύπρος Μαρία Κανελλοπούλου ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ μήκους Νιαουνάκης Παπαδάτος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ τι σου ζητάνε; Τρόικα χρέος Ψαριανός Ψημίτης 1 ευρώ 11 Μάη 12 Φεβρουαρίου 13% 14 Νοεμβρίου 15χρονη 17 17 Νοέμβρη 17Ν 19/7/2012 19ος αιώνας 2 νεκροί στο Μανχατταν 20 Οκτωβρίου 20ος 22 πράγματα 24ωρη 25ευρο 25η 25η Μαρτίου 26 272 μέρες απεργίας 28η 28η Οκτωβρίου 2ρουφ 300 3000 ευρώ 34 νεκροί στην Αφρική 3E 40 χρόνια 48ωρη 4η Αυγούστου 4η Διεθνής 6 αντιρατσιστική γιορτή 6 Δεκεμβρίου 6 μέρες 6 τρις 6ο 6ο διαμέρισμα 8 Μάρτη 80s 8η Μάρτη 99%
  Αρχείο:
Πλήρες αρχείο θεμάτων

Επικοινωνία:
info@rednotebook.gr
 
         
 
  Powered by Byte² | Bitsnbytes.gr